Държавите от ООН се договориха за създаване на фонда “Загуби и щети

...
Държавите от ООН се договориха за създаване на фонда “Загуби и щети
Коментари Харесай

Фонд “Загуби и щети” ще раздаде милиарди на държави, пострадали от природни бедствия

Държавите от ООН се договориха за основаване на фонда “Загуби и вреди ” в първия ден от конференцията за климата в Дубай.Редица държавни управления оповестиха какви ще бъдат вноските им към него. Обединените арабски емирства и Германия дадоха обещание по 100 млн. $, следвани от Обединеното кралство със 75 млн. и Съединените щати с 24 млн. От Еврокомисията обявиха, че очакват държавите членки на Европейски Съюз дружно да дават общо минимум 245 млн $.ООН определи сделката като главно средство за помощ на най-уязвимите страни. Фондът ще финансира част от разноските им за справяне с произшествия, породени от измененията в климата. Други делегати обаче не бяха толкоз уверени. 
Всички уязвими от климатичните промени страни сега са също и най-задлъжнелите в света. Налага се те да финансират възобновяване на вреди, породени от естествени бедствия. В този фонд би трябвало да се внасят близо 100 милиарда $ годишно. Няма как да стане за едно денонощие. Фондът ще бъде най-големият по рода си в света.
Авинаш Персуд, пратеник от Барбадос 

В петък бе открита срещата на върха на държавните и държавни ръководители от Рамковата спогодба на ООН за климата. Те представят плановете и задачите на своите страни за ограничение на глобалното стопляне. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР